Ditë të filmit shqiptar

posted in: Aktivitete | 0

Dite te filmit shqiptar

kordinuan: Andi Tepelena, Abaz Hoxha

E martë, 11/11/2003 nga ora 19.30-22.30, Auditorium Santa Margherita

Dimri i fundit me regji të Ibrahim Muca, Kristaq Mitro

Përrallë nga e kaluara me regji të Dhimitër Anagnosti

E mërkurë 12/11/2003 nga ora 19.30-22.30, Auditorium Santa Margherita

Udha e shkronjave me regji të Vladimir Prifti

Butrinti me regji të Vladimir Prifti

E enjte 13/11/2003 nga ora 19.30-22.30, Auditorium Santa Margherita

Parrullat me regji të Gjergj Xhuvani. Filmi është paraqitur në ”Quinzaine des Realisateurs” në festivalin e Kanës në 2001 dhe ka fituar ”Cmimin e Madha” në edicionin e festivalit ndërkombëtar të Tokios në 2001

Tirana Year zero 13/11/2003 me regji të Fatmir Koci. Fitues i cmimit “Alessandro d`oro”. U prezantua në Festivalin e Venecias në 2001. seksioni “Cinema del presnte”

E premte 14/11/2003 nga ora 21.30, Kinema Giorgione

Letra në erë me regji të Edmond Budinës

Në Auditorium Santa Margherita do të ngrihet një ekspozitë fotografike dhe një stend me libra kushtuar kinematografisë shqiptare.

Projektimi i filmave në Auditorium Santa Margherita do të bëhet në VHS.

Të mërkurën 12 Nëntor 2003, prof. Abaz Hoxha(ish Drejtor i Arkivit Shtetëror dhe anëtar i Federatës Ndërkombëtare të filmit që nga viti 1963, aktualisht profesor i Akademisë së Filmit) do të mbajë një seminar pranë Videotekës Pasineti rreth zhvillimeve historike të kinematografisë shqiptare me titull “100 vjet KINEMA SHQIPTARE”.

Leave a Reply