Kinemaja dhe turizmi ARTKONTAKT në kuadër të TIFF, Festivali Nderkombëtar i Filmit, organizon:

posted in: Aktivitete | 0

ARTKONTAKT në kuadër të TIFF, Festivali Nderkombëtar i Filmit, organizon:

Kinemaja dhe turizmi: një mundësi e re për zhvillim ekonomik

E Premte 4 Dhjetor 2009, ora 11:00,

Ministria e Turizmit, Kultures, Rinise dhe Sporteve

Një mundësi për çdo zonë, rajon, qytet për të promovuar territorin dhe vendet e saj me vlere historike dhe /kulturore nëpërmjet kinemasë. Një sektor i ri ekonomik që e çon turistin të zbulojë ngjarjet e kinemasë. Kjo mund të krijojë kushtet për një turizëm të kinematografisë.

Në sallen e konferences do të ekspozohen imazhe pamje nga vendet me interes historik arkitekturor dhe paesazhist per xhirime filmash në Shqiperi.

Andi Tepelena (ArtKontakt) Kordinimi i punimeve

Nikoll Lesi (MTKRS) Pershendetjet

Ilir Butka (TIFF) Film Commission ne Shqiperi

Armand Bora Produkti kulturor: pjese e rëndësishme

e ofertës turistike

Sabina Kodra& Trashigimia kulturore ne kinematografi

Robert Budina


Ndryshimi i madh pas viteve ‘ 90: nostalgjia dhe e ardhmja”

E enjte, 3 Dhjetor, ora 11.00

Ministria e Turizmit, Kultures, Rinise dhe Sporteve

paneli

Artan Puto, Eldon Gjikaj (bashkepuntore te revistes “Perpjekja”)

Kordinon: Mevlan Shanaj(Aktor, Regjizor)

Kur ne kohen tone çdo gje i nenshtrohet nje proçesi të dhunshëm dhe të vrullshëm të konvertimit në para të çdo gjëje ndodh fenomeni i komerçalizmit të nostalgjisë. Në këtë mes edhe nostalgjia kthehet në para..

Fatos Lubonja


Arti filmik: realiteti dhe spekullimi mbi funksionin

E premte, 4 dhjetor, ora 13.00,

Ministria e Turizmit, Kultures, Rinise dhe Sporteve

Round table kuruar nga Klod Dedja artist kontemporan( video- performer)

te ftuar Ermir Keta, Iris Elezi

“ the definition of an artist

is not an artist ,

but some one,

who ecxite

communication….”

Arti filmik ( kinematografik) si specifike narrative e cila mbron autonomine e shprehjes multidisiplinore dhe pse mund te shfaqet irreale. Aty brenda jemi te gjithe si krijues apo vezhgues.

Presioni social si pikenisje e cila ngjiz artin filmik. E largon dhe e afron kete raport dhe e spekullon deri ne funksionin e saj pra sensin irracional te artistit…sensin futurist…

Leave a Reply