CROSSING – Bienale e Venecias – Edicioni 53.

posted in: Aktivitete | 0

Selitë

Galleria Contemporaneo Piazzetta mons. Olivotti 2, Mestre -nga 7 Qershor deri 8 Gusht

Forte Marghera Via Forte Marghera 30, Venezia Mestre – nga 7 Qershor deri 22 Nëntor

Sala San Leonardo Cannaregio 1584, Venezia – nga 7 Qershor deri 22 Nëntor

Torre Massimiliana Isola di Sant´Erasmo, Venezia – Nga 7 Qershor deri në Tetor.

 


Organizuar nga Marco Polo System geie.

Nën Patronazhin e: Bashkia e Venecias, Qarku i Venecias, Bashkia e Udines.

Me pjesëmarrjen e Institucioneve: Parco della Laguna, Centro Culturale Candiani – Galleria Contemporaneo,

Në bashkëpunim me: Assessorato alla Produzione Culturale del Comune di Venezia, Municipalità di Venezia Murano Burano, Accademia di Belle Arti di Venezia, Università Cà Foscari-EGART, Istituto kurdo di Bruxelles, Istituto Kurdo di Berlino, Istituto kurdo di Istanbul, MKM – centro culturale della Mesopotamia e Associazione Re-Biennale, Collectif Exyzt, ArtKontakt, Association of Young Artists of Armenia.

Kuratorë: Andrea Bonifacio dhe Orsola Casagrande (KROSSING -“IMMAGINODROMO” dhe “PLANET KURDISTAN)

Riccardo Caldura (Krossing – “ISOLA MONDO” dhe “ONLY ONE (ARTIST)”).


 

KROSSING

Përtej kufijve midis territoreve gjeografikë, përtej kufijve midis artistit dhe spektatorit. Përgjatë territorit kompleks të qytetit të Venecias, duke ndjekur rrugëtime të pazakonta dhe duke prekur vende që janë në periferi të itinerarëve të zakonshëm urbanë. Një hulumtim i arrirë duke ndjekur një hartë ‘stacionesh’ arti bashkëkohor, që shkon nga ‘laguna’ në qendër të qytetit. Cdo stacion bëhet një pikë takimi i gjallëruar nga projekte origjinale, nga seminaret dhe laboratoret, përvoja artistike që vijnë nga zona me tension shoqëror-politik ose janë në fazë shndërrimi të thellë. Katër stacione arti të lidhura nga një fill kulturor unikal, që përbëjnë një rrjet hapësirash publike domethenëse për vlerat historike, kulturore, natyraliste dhe për të qenurit të tyre si dëshmitarë të proçeseve aktuale të ndryshueshme në territorin venecian.

  • Artistë ArtKontakt
  • Robert Aliaj Drago
  • Venera Kastrati
  • Artan Shabani
  • Eliza Hoxha
  • Klodian Deda
  • Kurator ArtKontakt: Andi Tepelena

www.labiennale.org

Leave a Reply