CROSSING – Bienale e Venecias – Edicioni 53.

posted in: Aktivitete | 0

CROSSING - Bienale e Venecias

KROSSING – Bienale e Venecias – Edicioni 53.

Selitë

Galleria Contemporaneo Piazzetta mons. Olivotti 2, Mestre

nga 7 Qershor deri 8 Gusht

Forte Marghera Via Forte Marghera 30, Venezia Mestre

nga 7 Qershor deri 22 Nëntor

Sala San Leonardo Cannaregio 1584, Venezia

nga 7 Qershor deri 22 Nëntor

Torre Massimiliana Isola di Sant´Erasmo, Venezia

Nga 7 Qershor deri në Tetor.

Organizuar nga Marco Polo System geie.

Nën Patronazhin e: Bashkia e Venecias, Qarku i Venecias, Bashkia e Udines.

Me pjesëmarrjen e Institucioneve: Parco della Laguna, Centro Culturale Candiani – Galleria Contemporaneo,

Në bashkëpunim me: Assessorato alla Produzione Culturale del Comune di Venezia, Municipalità di Venezia Murano Burano, Accademia di Belle Arti di Venezia, Università Cà Foscari-EGART, Istituto kurdo di Bruxelles, Istituto Kurdo di Berlino, Istituto kurdo di Istanbul, MKM – centro culturale della Mesopotamia e Associazione Re-Biennale, Collectif Exyzt, ArtKontakt, Association of Young Artists of Armenia.

Kuratorë:

Andrea Bonifacio dhe Orsola Casagrande (KROSSING -“IMMAGINODROMO” dhe “PLANET KURDISTAN)

Riccardo Caldura (Krossing – “ISOLA MONDO” dhe “ONLY ONE (ARTIST)”).

KROSSING

Përtej kufijve midis territoreve gjeografikë, përtej kufijve midis artistit dhe spektatorit. Përgjatë territorit kompleks të qytetit të Venecias, duke ndjekur rrugëtime të pazakonta dhe duke prekur vende që janë në periferi të itinerarëve të zakonshëm urbanë. Një hulumtim i arrirë duke ndjekur një hartë ‘stacionesh’ arti bashkëkohor, që shkon nga ‘laguna’ në qendër të qytetit. Cdo stacion bëhet një pikë takimi i gjallëruar nga projekte origjinale, nga seminaret dhe laboratoret, përvoja artistike që vijnë nga zona me tension shoqëror-politik ose janë në fazë shndërrimi të thellë. Katër stacione arti të lidhura nga një fill kulturor unikal, që përbëjnë një rrjet hapësirash publike domethenëse për vlerat historike, kulturore, natyraliste dhe për të qenurit të tyre si dëshmitarë të proçeseve aktuale të ndryshueshme në territorin venecian.

Artistë ArtKontakt

Robert Aliaj Drago

Venera Kastrati

Artan Shabani

Eliza Hoxha

Klodian Deda

Kurator ArtKontakt: Andi Tepelena

Leave a Reply