Programi baze i “ART KONTAKT FESTIVAL”

E Merkure 8 Gusht
Konferenca e shtypit në Tiranë

E Enjte 9 Gusht

Pjesemarresit e festivalit, artiste dhe staff, rruges per ne Porto Palermo do te bejne nje ndalese dhe nje bisede te lire ne piken turistike te mrekullueshme te Zvernecit (Vlore), per te promovuar ne qarqet nderkombetare vlerat kulturore natyraliste te kesaj zone.

E Premte 10 Gusht, Porto Palermo

ora 18.00
Ceremonia e hapjes së Festivalit
Koktel për sponsorit, gazetarët, dhe të ftuarit specialë

ora 19.00
Performance “The dreamers number 1″, Qeparoi i Siperm
ora 20.00
Hyrja per publikun në ekspozitën ” Kriza, Sistemi dhe Ndryshime” & performing live
23.30 Koncert & performancë Dj/Vj

E Shtunë 11 Gusht

ora 10.00
Workshope: shkëmbim përvojash dhe idesh mbi praktikat artistike bashkëkohore

ora 19.00
Performance” The Dreamers number 2″, Porto Palermo

ora 20.00
Vizita në ekspozitën ” Kriza, Sistemi dhe Ndryshime”

Ora 22.00
Dans kontemporan

23.30 performance Dj/VJ

Gjate 2 diteve te festivalit, do te ofrohet performance magjepse zjarri nga Apostjon Thimjo . Aftesia teknike, fantazia dhe kreativiteti do te bashkohen per ti dhuruar publikut te festivalit te Porto Palermos emocione te paharrueshme.

E diel 12 gusht

ora 20,00
Ceremonia e mbylljes së festivalit

Nje seksion i vecante i quajtur “RiciklArt”

mundesuar fale mbeshtetjes te Vodafone Albania,

do ti dedikohet artit te riciklimit. Ne kete kete hapesire do te ekspozohet vepra instalative “DEBRIS SOUNDS” e perbere nga elemente te riciklueshen që prodhojnë tinguj muzikore.
(Projekt i ideuar nga arstistet: Ermal Bezhani & Orjet Nazëraj)

Do te prezantohet nje projekt i Fakultetit te Arkitektures te Venecias “IUAV”, nen kruimin e Andrea Bonifacio

Do te kete instalacione dhe nderhyrje performative te studenteve te Akademise se Arteve te Bukura.

Gjithashtu, do te kete nje video/performance nga anetare te Pro LGBT, me titull ” Jemi midis jush”..

Nje kend i vecante do ti dedikohet Aromaterapise Alkimike.

Alkimia eshte arti i shnderrimit dhe Aromaterapia eshte nje metode antike qe kujdeset per mendjen dhe trupin, duke perdor vajra dhe aroma ne pergjithesi.

Ky kend do te kurohet nga Caterina Lazzarin Zago.
Webiste: http://natalibera.com/

Zona e festivalit do te jete nje zone krijuese ku ju, dashamires arti dhe artiste te te gjitha zhanreve ( fotografi, pikture, video, grafik, performance, muzike, dizain, etj) mund te shprehni talentin tuaj, te eksperimentoni, te frymezoni njeri tjetrin dhe ta shnderroni keshtjellen e Porto Palermos dhe gjithe territorin rreth saj ne nje zone krijuese dhe miqesore..

Ne zonen e Festivalit do te ngrihet nje kamping me cadra qe do te mundesohet nga Ministria e Mbrojtjes. Gjithashtu ne dispozicion te pjesemarresve do te kete ambulanca te ndihmes se shpejte te Ministrise te Mbrojtjes.

Ju Falenderojmë!