VIDEO, FOTOGRAFI, PERFORMANCA, WORKSHOPS, INSTALACIONE, MUZIKE ELEKTRONIKE & MUZIKE LIVE

Programi i Art Kontakt Festival 2014

E Premte | 8 Gusht 2014, Porto Palermo

18:00
Pritja e sponsorve, gazetarëve dhe të ftuarve specialë

19:00
Hapja për publikun e ekspozitës “UNCHARTED”

19:30
Workshop me artistë ndërkombëtarë: “Të shndërrosh një kastravec në turshi. Proçesi i ndërmjetëm..”
me pjesemarrjen e artisteve: Iva Lulashi, Sulltane Tusha, Barbara Prenka ,Thomas Braida Enej Gala, Nežka Zamar, Justine luce, Edison Pashkaj, Aleksander Velišček, Alberto Caruso

20:00
Tirana Art Lab prezanton: Ilir Lluka “Metamorphic narratives”/sound performance

21:00
Performanca live “A Dna Poetry” , Arbies Rbs Konomi/Artes Ferruni

22:00 Live concert dhe dj/vj deri në orët e para të mëngjesit

Në agim
Takim tek “(B)arka e Solidaritet

E Shtunë | 9 Gusht 2014

17:00
Workshop: Shkëmbim eksperiencash dhe idesh në praktikat bashkëkohore artistike

19:00
Vizita në ekspozitën “UNCHARTED”

Projeksioni i filmit dokumentar me metrazh të mesëm “Not a carwash” (50’), i cili pasqyron betejën mes studentëve dhe policisë në Akademinë e Filmit dhe Multimedias “Marubi”. Ngjarja që ka ndodhur në vitin 2009. Ky film është realizuar në 2012, nga Gentian Koçi, i cili është producent, regjizor, drejtor fotografie dhe montazhier i këtij filmi. Pas filmit diskutim i hapur mbi raportin art/ pushtet/ media, prespektivën e artistëve dhe kineastëve të rinj në kushtet e ekonomisë së tregut, çështja e audiencës në Shqipëri etj.

20:00
Performanca live “Multiplicity”, Klod Dedja/Ema Andrea

21:00
Performanca live “Sorry”, Beskida Kraja

22:00- 04.00
Live concert &dj/vj performance

Në agim
Takim tek “(B)arka e solidaritet

E Djelë | 10 Gusht 2014

12:00
Ceremonia mbyllëse e Festivalit