Arbëreshët: 5 shekuj histori

posted in: Aktivitete | 0

Santa Margherita

Auditorium Santa Margherita – Venezia

25-26 MAJ, ora 16.00-19.45

kordinuan: Andi Tepelena, Andrea Bonifacio

Marrin fjalin:

– Salvatore Bugliaro, president i qendrës gjeneologjike arbëreshe)

“Emigracioni i hershëm i shqiptarëve në Itali”

– Adriana Ponte, prof. në gjuhe dhe letërsi të huaj

“Gjuha arbëreshe”

– Pasquale De Marco, gazetar

“Veshja femërore”

– Adriano Mazziotti, gazetar

“Rituali bizantin dhe traditat fetare”

– Giuseppe Cacozza, poet dhe kompozitor

“Nga këngët rapsodike te këngët moderne”

26 MAGGIO: ora 9.30-10.00

– Demetrio di Benedetto, saxhist

“Aspekti gjeo-ambiental dhe natyror i Arbërisë”

– Raffaele Fera, gazetar

” Letërsia italo-shqiptare”

– Giuseppe Filippelli z.v president i komitetit shkencor të ruajtjes së traditave arbëreshe-C.S.A Krotone

“Toponime dhe antroponime në komunitetet italo-shqiptare të Krotonezes”

Spektakël muzikor kushtuar Jeronim De Radës

Në sallën e konferencës do të ketë një ekspozitë të piktorit Petrit Ceno

Leave a Reply