Konference mbi lidhjet historike midis Shqiperise dhe Venecias

posted in: Aktivitete | 0

Albania - Venice historic relations

Konferencë mbi lidhjet midis Venecias dhe Shqipërisë

kordinuan: Lucia Nadin, Andi Tepelena, Andrea Bonifacio

Auditorium “Santa Margherita” e Martë 11/11/2003

nga ora 08.30-12.30

Morën fjalën:

– Dr. Pëllumb Xhufi (Ambasador i Shipërisë në Itali)

– Prof. Piero Falchetta (Bibiloteka “Marciana”)

– Zonja Mara Rumiz (Presidente e Këshillit Bashkiak të Venecias)

– Prof. Gianfranco Giraudo (Ca`Foscari)

– Dr. Camillo Tonini (Muzeu “Correr)

– Prof. Lucia Nadin (Universiteti i Tiranës)

Programi vazhdoi me temat:

– Emigracioni shqiptar në Veneto dhe në Venecia nga Gianfranco Bonesso (Zyra e Emigracionit e Bashkisë së Venecias).

– Prezantimi i projektit midis Bashkisë së Venecias dhe Bashkisë së Shkodrës në lidhje me dixhitalizimin e arkivit fotografik “Marubi” (fotograf italian që punoi dhe jetoi në Shqipëri në fillimet e `900)

Mbështeti Universiteti i Venecias Ca`Foscari

Bashkëpunoi Bashkia e Venecias dhe Biblioteka Marciana

Leave a Reply