Konference mbi poezine e re shqiptare-Revista Aleph

posted in: Aktivitete | 0

Parid Teferici

27 prill 2005, ora 17.30

Auditorium Santa Margherita-Venecia

Kordinuan Andi Tepelena, Artan Filo

Programi

Alessandro Scarsella (kërkues shkencor) Hapja e punimeve

Eldon Gjikaj (kritik letrar) Prezantimi i revistës Aleph

Gentian Cocoli (poet/editor) Duke filluar nga lugina ime

Parid Teferici (poet/piktor) IperAtrofie: poezia e re shqipe

Lexime poezie nga Maria Colonnello(aktore)

projektime të fotove imazhe të Albes Fushës (fotograf)

Qëllimi i kësaj veprimtarie ishte bërja e njohur e poezisë shqiptare, pas viteve 90-të, te lexuesi i italian. Të pranishmit theksuan origjinalitetin e poezisë së grupit të krijuesve të viteve 90-të të cilët sot janë autorë të disa veprave letrare dhe kujdesit që ky brez krijuesish i ka kushtuar gjuhës poetike dhe formave poetike moderne.

Pjesë e veprimtarisë ishte edhe një ekspozitë pikture e Parid Tefercit, në mjediset e sallës ku u realizua konferenca.

Kjo veprimtari u realizua falë mbështetjes së Universitetit të Venecias Ca`Fosacari, Fondacionit EDS dhe në bashkëpunim me Klubin Aleph.

Leave a Reply