Netë arabe – Andaluzi

posted in: Aktivitete | 0

Shfaqja I Kujtime casti “ La7azaÔÔt min a-Zakirah ” 2 Maj 2006 – Teatri “Del Parco” – Mestre, Via Gori, 8 Nga ora 21.00 deri 22.00 Spektakël koreografik dhe poetik Muzika përpara fillimit të shfaqjes – Bagdat (Jesse Cook: Tempest) … Continued

Festivali Artit në Lëkurs

posted in: Aktivitete | 0

Nomadizëm në Art.. Tema e zhvendosjes drejt teritoresh të reja gjeografike dhe intelektuale është nënteksi i kësaj teme. Artistët e sotëm janë “uliksë” modernë. Nëpërmjet mediumeve të ndryshme ato bëjnë një kërkim të vazhdueshëm duke shfaqur vizionin për botën. Raporti … Continued

Turneu mistik i Dervisheve Fluturues

posted in: Aktivitete | 0

28 QERSHOR- GJIROKASTER 20:00 (Kalaja e Gjirokastrës) 30 QERSHOR-TIRANE 20:00 (Kinemaja Verore Imperial tek Akademia e Arteve) 2 KORRIK-PRISHTINE 20:00 (Amfiteatri ne Gërmi) Sharmi mahnitës i Anadollit: Poezia e kërcimit të Dervishëve. 3 data, 3 performanca të Dervishëve “Hasan Dede … Continued

Në krahët e luanit

posted in: Aktivitete | 0

22 Korrik 2006 ora 21.00, Himarë – Koncert i “Galere di Fiandra e di Siria” dhe “donpasta.selecter” (FOOD SOUND SYSTEM) shiko “Ne krahet e luanit… http://www.sullealidelleone.it/ 23 Korrik 2006, Shkodër GALERE DI FIANDRA E DI SIRIA Galeret ishin anije te … Continued

Të lexosh Kadarenë

posted in: Aktivitete | 0

Auditorio Santa Margherita E Martë 13 Qershor 2006, ora 15.30 Konferencë: pjesa I “Të lexosh Kadarenë” Hapja e punimeve Giuseppina Turano (Universiteti Ca’ Foscri i Venecias) Fjala hyrëse Monica Genesin(Universiteti i Leces) Përkthimi në italisht i rrëfimit “Ikja e Shtërgut” … Continued

1 2 3 4 5